Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och…
Vi älskar jordärtskocka för dess goda och aromatiska smak. Den delikata knölen är underbar att koka och servera med smör och salt, i soppa eller som mos. På MyTaste hittar du en rad recept med jordärtskocka!
Visste du att jordärtskocka är en släkting till solrosen? Den karaktärsfulla knölen, som har sitt ursprung i Nordamerika, är så lättodlad att den ibland nästan kan kännas som ogräs. Jordärtskocka smakar lite som en korsning mellan kronärtskocka och rädisa. Det finns mycket gott att laga med de små knölarna. Har du inte testat jordärtskockssoppa är det hög tid. Denna lena soppa känns lite extra lyxig och toppad med en skvätt tryffelolja lyfter den till ännu högre höjder. Jordärtskocksmos är en annan favorit, perfekt att servera med en bit kött och rödvinssås. Även pizzan är god att toppa med tunna skivor hyvlad jordärtskocka. Eller varva potatis och jordärtskocka i en ugnsform för en härlig gratäng.
Jordärtskockan kan vara lite svår att skala, men om du använder en sked för att skrapa av skalet med så blir det mindre svinn.
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och…