Garam masala
Mal kryddorna fint i en mortel. Använd det du behöver och spara resten i en…
Garam masala är en av de viktigaste kryddblandningarna i det indiska köket. På MyTaste hittar du massor av recept på grytor och andra goda rätter du kan laga på garam masala.
Den aromatiska kryddblandningen garam masala sätter färg på många av den vanligaste indiska rätterna. Blandningen av kryddor kan variera från region till region men den innehåller ofta svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland också saffran. Rakt översatt betyder garam masala varm kryddblandning. Du kan själv blanda ihop garam masala eller köpa färdig kryddmix.
Det finns massor av goda maträtter att laga med garam masala. Vanligaste är kanske att göra en krämig och god gryta med kyckling och garam masala. Servera med fördel tillsammans med basmatiris.
Självklart går det bra att göra grytan med andra sorters kött, exempelvis fläskfilé. Eller varför inte göra en vegetarisk variant av den kryddiga grytan genom att ersätta köttet med tofu eller blomkål? Ett annat trevligt tips är att göra grytan med halloumi och garam masala istället.
Mal kryddorna fint i en mortel. Använd det du behöver och spara resten i en…