Frasiga guldgula våfflor
4 portioner. Ändras antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna vissa fall kan detta…
Frasiga våfflor är bland det godaste som finns, det kan nog de allra flesta skriva under på. På MyTaste hittar du tipsen för att lyckas!
Det är verkligen inte alls särskilt svårt att laga frasiga och härliga våfflor. Nyckeln till frasiga våfflor är vatten. Blanda i iskallt vatten i smeten så blir våfflorna riktigt frasiga. Gör gärna våfflor med mineralvatten, kolsyran gör våfflorna extra luftiga. Ett annat knep för att få frasiga våfflor är att skippa äggen.
Våffelsmeten kan gärna göras några timmar i förväg. Om smeten blir för tjock är det bara att späda ut med lite mer vätska.
Hetta upp våffeljärnet rejält och använd mycket smör så att våfflorna inte fastnar. Låt den gräddade våfflan vila på ett galler så behåller den sin spänst.
Frasiga våfflor kan ätas både som middag och efterrätt, kombineras med både sött och salt. Våfflor med sylt och grädde är verkligen en klassiker. Men det finns gott om andra trevliga tillbehör till frasiga våfflor. Testa gärna lite matigare alternativ: Rökt lax, kaviar eller chèvre till exempel.
Visste du förresten att våfflor har anor från 1600-talet och äts runt om i världen. Våffeldagen firas den 25 mars varje år – då är det verkligen läge att äta våfflor hela dagen lång!
4 portioner. Ändras antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna vissa fall kan detta…
4 portioner. Ändras antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna vissa fall kan detta…