
Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis Posted on 20/11/2020 by Therése
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda…
Fläskfilé som lagas i ugn blir fantastiskt saftig och god. Smakerna kommer fram medan köttet blir alldeles mört. En perfekt rätt till både vardags och fest!
Fläskfilé är populär festmat för nästan alla tillfällen, den är lätt att lyckas med och kan enkelt varieras. Den populära köttbiten kan du både grilla och steka. En annan metod för att få till en god fläskfilé är genom att laga den i ugn. Också det kan du göra på flera olika sätt. Bryn till exempel en hel fläskfilé och låt den gå färdigt i ugnen, trä köttet på spett eller gör en god gryta på fläskfilé och sås i ugn. Eller varför inte göra baconlindad fläskfilé, för lite extra sälta och crunch? Det är bara att garnera fläskfilé med bacon och låt köttet bli mört och saftigt i ugnen.
För att få perfekt tillrett kött kan du med fördel använda en stektermometer. Stick in termometern i köttets tjockaste del. Fläskfilé är färdigt att servera när den har en temperatur på 70 grader.
Fläskfilé i ugn går att servera till det allra mesta, det är lika gott till potatis och ris som till en fräsch sallad.
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda…
175 grader Lägg i fläskfiléerna råa i en långpanna Salta och peppra Laga såsen och…
In i ugnen 225 grader i 25min, låt vila i folie ytterligare 25min till.