Filodeg

Filodeg är underbart gott och går att använda till så mycket – både maträtter och desserter. På MyTaste hittar du massor av recept med filodeg!

Fixa middagen med frasig filodeg

Med filodeg i frysen är middagen alltid räddad. Det går nämligen att göra en uppsjö rätter med just filodeg som bas. Den papperstunna degen – gjord på vetemjöl, vatten, salt och olja – är en svår konst att få riktigt lövtunn om man försöker sig på att baka den själv. Det finns dock färdig filodeg att köpa på matbutiken.

Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan hitta på med filodeg. Varför inte göra en filodegspizza med goda tillbehör och trevlig topping? En annan favorit är filodegspaj, det är bara att fylla med det du tycker är gott och middagen är kirrad! Härliga filodegsknyten är också ett tips till buffébordet eller som förrätt.

Filodeg kan även användas i en mängd olika söta bakverk, alltifrån baklava till wienerbröd. Gör enkla och smarriga bakelser eller snurror tillsammans med filodeg och bär eller frukt. Perfekt när du vill göra nåt snabbt och gott till fikastunden!

Recept med filodeg

Filodegspaj

Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut dubbla lager filodeg över en pajform.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.