MARÄNGCHOKLADMOUSSETÅRTA MED CHOKLADKULOR Lindas bakskola o matskola
GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt…
Säg chokladmoussetårta så vattnas det garanterat i munnen på alla chokladälskare där ute. En härligt fluffig chokladmoussetårta kommer utan tvekan att imponera på gästerna, trots att den är superenkel att göra.
En fin chokladmoussetårta finns på alla konditorier, helt enkelt för att den är en sådan favorit hos många. Men när vi ska baka själva hemma blir det oftast vanlig gräddtårta på sockerkaksbotten. Det är synd för det är faktiskt inte det minsta svårt att baka egen chokladmoussetårta.
Själva chokladmoussen består ofta av smält choklad och vispad grädde. Välj gärna en fin mörk choklad för en fyllig smak, och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den är 50 grader varm. Vispa grädden och blanda ner en tredjedel i chokladen. Resten av grädden vänder du ner i chokladblandningen med stora tag tills du har en luftig och jämn mousse.
Här på MyTaste finns massor av recept på tårtbottnar som passar till chokladmousse. Varför inte testa en chokladmoussetårta med mandelmassa? Det blir gott, nötigt och lite segt karamelligt! Eller varför inte testa chokladmoussetårta med browniebotten?
Dekorera gärna chokladmoussetårtan med hallon. Hallon och choklad passar utmärkt ihop, det vet alla som provat!
GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt…
Garnering chokladkulor eller hackad choklad GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader.…