
Kall bearnaisesås
Gör såhär: Hacka löken fint, hacka persiljan. Blanda sedan samman alla ingredienser och låt såsen…
Du behöver inte heta Per Moberg för att lyckas med en klassisk bearnaisesås. Faktum är att såsen är ganska lätt att lyckas med om man har gjort sin läxa!
Denna klassiska sås får sin smak av smör, vinäger och dragon. Bea är det perfekta tillbehöret till en god köttbit och när du väl har börjat göra din egen kommer det att vara svårt att gå tillbaka till de färdiga varianterna som säljs i affären. En perfekt bearnaisesås ska vara krämig och len med ett sting av syrlighet.
Enklaste sättet att lyckas med såsen är att värma den i ett vattenbad under konstant omrörning. Då är det lättare att kontrollera värmen. Detta är viktigt eftersom såsen skär sig vid 70 grader. Ett annat knep för att lyckas är att se till att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Många använder elvisp för att minimera risken för att bearnaisesåsen spricker.
Om olyckan ändå skulle vara framme finns det ingen anledning till panik. Det går att rädda en sprucken bearnaisesås. Testa att vispa i lite kallt vatten. Om det ändå inte fungerar är en annan metod att börja med en ny äggula som man försiktigt vispar den spruckna såsen i.
Gör såhär: Hacka löken fint, hacka persiljan. Blanda sedan samman alla ingredienser och låt såsen…
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur.…
Koka upp creme fraichen tillsammans med buljongen och låt småkoka någon minut så att buljonger…