Nu har vi hittat en ny favorit, nämligen helveganska auberginebiffar. Som ni säkert vet vid det här laget så är vi ständigt sökande efter goda, vegetariska bollar och biffar (se tidigare försök här)
Häll hett vatten över sojagranulaten och låt det svälla tillsammans med buljongtärningen. Häll över i ett durkslag när det mjuknat, pressa ut vattnet och låt svalna
Den här lasagnen är lite annorlunda, men så otroligt god. Den innehåller varken pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta/laktosintoleranta/mjölkproteinallergiker/veganer och självklart alla andra som vill ha en hälsosam och god lunch eller middag
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Biffar behöver inte alltid vara av kött för att smaka smaskens, det är ett som är säkert. Bönor är ypperligt att göra biffar på om man är sugen på att få in lite mer vegetariska rätter i sin kost och går att smaksätta på massa olika vis
Nu när det är färdigjobbat blir det mer för tid för nånting jag skulle kunna göra på heltid bara för att det är så himla kul - nämligen laga och fota mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.