4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här salsan passade perfekt till heta torskenoch servera den i en egen lite skål vid sidan om. Ris eller nudlar till firren är ett måste tycker jag och gör gärna en mangosalsa
Tack ICA och Buffé för detta härliga recept. Inte visste jag att curry och kålrot var gott ihop. Skär kålroten i tärningar samt skala, kärna ur och skiva äpplet
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Smaksätt med salt och peppar. Lägg torskfiléerna i en smord ugnssäker form. Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.