Vegan våfflor
catrineyngbro
catrineyngbro

Vegan våfflor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl havremjölk
  • 50 gram mjölkfritt margarin

Beskrivning

    Tillagning

    1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av havremjölken och blanda till en jämn smet.
    2. Tillsätt det smälta margarinet och resten av havredrycken.
    3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med lite matfett. Lägg på ca 0,5 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
    4. Servera gärna med sojaglass och färska bär/frukter eller som förrätt med sojacremefraiche, finhackad lök och vegetarisk kaviar (Cavi Art).
    Receptet är från:

    Tasteline

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.