Pasta med salsiccia och spenat
annabanana-1
annabanana-1

Pasta med salsiccia och spenat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 4-6 port
  • 400 g Fiori pasta (funkar med annan sorts pasta med)
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 300 g färska salsicciakorvar
  • 250 g baby plommontomater, delade
  • 65 g babyspenat
  • 4 dl grädde
  • 1/2 kycklingbuljongtärning + 1/2 dl kokhett vatten (att blanda ut med)
  • 80-100 g riven parmesan
  • 1/2 citron, saften
  • ev salt
  • nymalen svartpeppar
  • Övrigt
  • basilika
  • mer riven parmesanost

Beskrivning

    1. Koka pastan enligt anvisningen men någon minut mindre än vad det står (pastan kommer sjuda i såsen i slutet)
    2. Fräs lök och vitlök i en större kastrull eller stekpanna.
    3. Skär korvarna på längden och ta ur själva köttet (släng fjälstret) och stek ihop med löken och vitlöken i några minuter tills köttet får en finare stekyta.
    4. Tillsätt tomaterna och låt stekas med i ca 5 minuter eller tills dom blir mjuka.
    5. Tillsätt spenaten och stek med i nån minut.
    6. Tillsätt den kokta pastan och rör om.
    7. Häll på grädde och kycklingbuljong (som späds ut med kokhett vatten)
    8. Rör om ofta och ha i den rivna parmesanen.
    9. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör om under sjudning tills pastan är al dente =)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.