Lägg försiktigt i äggen med hjälp av en sked.
Vattnet ska täcka äggen.
Låt koka i prick 6 minuter så blir de perfekt krämiga. Föredrar du löskokta ställer du klockan på 3,5 minuter och vill du ha gulan helt hård låter du äggen koka i 9 minuter.
Plocka upp äggen och lägg dem i en skål med kallt vatten.
Koktider:
3 minuter
Både vitan och gulan är lös. Passar bra till emulsioner och dressingar, till exempel Nobisdressing.
4 minuter
Lös gula, något fastare vita. Rätt koktid för att servera ägget på eller i pasta som blir härligt krämig.
5 minuter
Gulan fortfarande rinnig, men vitan har börjat bli fastare i sin konsistens. Koktid för ett perfekt löskokt ägg.
6 minuter
Äggulan börjar koagulera i kanterna men är fortfarande mycket krämig. Fast vita.
7 minuter
Krämig gula som börjar bli fast och en helt fast vita. Precis mitt emellan löskokt och hårdkokt.
8 minuter
Något fastare äggula. Passar bra till sallader och krämiga, men fasta ägghalvor.
9 minuter
Fast vita och gula. Nu börjar äggen närma sig hårdkokta. Ultimata koktiden för att hacka ner i till exempel grabbröra och gubbröra. Också perfekt ägg koktid för ägghalvor.
10 minuter
Ljusgul gula. Mycket nära helt hårdkokt.
11 minuter
Gulan har börjat få ett vitt, grynigt utseende. Rejält hårdkokt. Efter 11 minuter börjar äggulorna få en grön kant och blir gryniga och torra. De blir tråkiga i både utseende och smak och brukar skämtsamt kallas militärägg.
I det här inlägget ska jag ta upp hur man ska kokaperfekta ägg. Hur är detperfektaägget. Men det kan vara klurigt att få den rätta konsistensen på ägget, ibland blir det för löst och ibland för hårt
Att de spricker beror på att det alltid finns en liten luftficka inuti ägget. Trodde det var så man gjorde - men det finns tydligen många sätt att koka ägg på
När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt. Med det här lilla tillskottet i min praktiska italienska glasburk, kan vi hanka oss fram ett tag till
Men ändå är det "den perfekta genvägen" som alla letar efter. Det är väl inget nytt egentligen. Det är viktigt att inse att ALLA människor har magmuskler/rutor på magen, de är däremot mer eller mindre synliga beroende på hur mycket underhudsfett man har
Det bjöds på bullar, sirapssnittar, tårtor och. Perfekta till och med. De kommer inte att se färdiga ut då, och det är därför de blirså perfekt kladdiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.