Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman medhonungoch sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Ugnsrostad butternutpumpa med rotfrukter ochbrysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Brysselkål är supernyttig, innehåller massor med c-vitamin, folsyra och järn. Har du inte testat den lila brysselkålen så gör det, så himla snygg och att strimla den är jättegott
Här har brysselkålen fått sällskap med både bacon, soltorkade tomater och som pricken över i. Testa brysselkålen till gåsen, julbordet eller som en ensamträtt och ät med pinnar
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.