Receptet hittade jag i Toveskök, som har en massa fina vegetariska recept på sin blogg. Skölj av paprikan, kärna ur och skär den i strimlorStek champinjonerna med löken och paprikan i oljan i ca 8 - 10 minuter. ugnen och grädda i 225 grader i ca 20 - 25 minuter
Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Sänk sedan värmen under grytan så att den bara småkokar. ca 4 - 5 portioner. 2 ½ - 3 dl vatten. Färska champinjoner steks direkt med löken i oljan i stekpannan i ca 4 - 5 minuter. Tillsätt paprikan och låt allt steka i 5 - 6 minuter, tills grönsakerna fått lite färg. Ha i vitlöken och tomatpurén och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 min under omrörning. Låt det puttra på svag värme, under lock, i ca 40 -50 minuter, eller tills linserna är så mjuka som du vill ha dem. ca 4 - 5 portioner 2 dl torra gröna linser. 2 ½ - 3 dl vatten
Sås. Låt yoghurten rinna av (ju längre ju godare). Hacka/pressa i vitlöken, hacka örterna och chilin. Blanda runt i yoghurten, drissla på lite olivolja
Toast bread crumbs for 4-5 minutes, keeping an eye on them to prevent them from burning. Return nuggets to the baking sheet and bake in the oven for 16-20 minutes, turning the nuggets halfway through
TwitterFacebookSkriv utE-postGoogleLinkedInFlerStumbleUponGillaGilla Laddar. Getosten gifter sig perfekt med pumpan och den mustiga färsröran – jag valde att skiva lite extra och lägga över på slutet bara för att det är så gott…
Såsen var sherry-, buljong- och sojabaserad, klarredd med maizena. Och efter att såsen hällts på ska rätten helst inte koka, bara värmas upp för att inte riskera att bli soggig
Ryggbiff serverad med brynta champinjoner, schalottenlöksky & rostad mandelpotatisLakritsgelé med vanlijparfait, havstornsorbet med saltrostade vaniljstängerGrillad älgentrecote med picklade lökar, färskost smaksatt med brynt lök, krispiga lökringar och en rosmarinkryddad rödvinssås & en potatiskakaHjortron serverad med gelé, mynta, mousse, glass & krispigt chokladbrödHelstekt reninnanlår serverad med rödvinssky smaksatt med älgchoritzo och sesamfrön samt sesampanerad madelpotatisAv allt det jag åt måste jag säga att renen var den godaste och rekommenderar starkt om ni är i Idre fjäll någon gång att äta på PW kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.