1 kokta
ärtorVärm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper.Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform.Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken.Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Smaklig spis!
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.