I helgen lagade jag ju tjälknölpåälg, med potatisgratäng och svampsås. Hittade receptet på Kokaihop. kan du ta två täta plastpåsar och knyta igen med lag och stek inuti, vänd några gånger så lagen tränger in överallt
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Recept påTjälknöl. Jag brukar lägga den i ugnen på kvällen så är den färdig nästa morgon. Min bror sade att tjälknöl kan bli som leverpastej, om man använder rådjurskött, men det blev inte min tjälknöl som jag lagade på rådjur en gång
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Jag gjorde steken påälgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Jag vet att ni skakar på huvudet. Eftersom det var älg denna gång valde jag en viltfond, annars använder jag vanligtvis kalvfond
Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. 8 port2 gula lökar600 g älgfärs1 pkt bacon1 köttbuljongtärning1 dl tomatpuré1 brk krossade tomater2 brk vita bönor i tomatsås1 msk chilipulver1 tsk timjan2 tsk oreganosalt, peppargrillkryddaetiopisk pepparBryn hackad lök, köttfärs och bacon i mindre bitar i en gjutgärnspanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.