Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Saftig, mjuk och ljuvlig vaniljkaka med blåbär. RECEPT PÅ VANILJKAKA MED MANDEL HITTAR DU HÄR. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
…och gärna med detsamma. Om man vill vara helt säker på sitt bröds färdighet kan man mäta brödets innertemperatur med en (stek)termometer, antingen en termometer som sitter i under hela gräddningen, eller en som man ”kontrollmäter” med
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Koka upp havregryn under omrörning med ungefär hälften av vattnet. Fast, och det här är på riktigt, känner jag även ett lugn, hade inte hunnit med äppelstressen just nu
Kommentarer
arne.molanderogren
Jättegoda. Jag ökade mängden havregryn (+ 2 dl) och tog bort motsvarande mängd mjöl. De blev godare med lite mer fibrer.
Logga in eller Registrera för att kommentera.