Sparris med mozzarella och parmaskinka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram grön eller vit sparris
  • 18 tunna skivor parmaskinka
  • 1200 gram mozzarellaost i lag
  • 10,5 dl olivolja, smakfull
  • 14 msk vinäger, fin sort
  • 10,5 salt flingsalt
  • 12 krm svartpepparKoka upp en gryta med vatten. En bred traktörpanna är bäst då den är vid nog att få ner sparrisen liggandes. Gärna med lock. Lägg ner och koka sparrisen i ca 4 minuter. Är den tjockare sparrisen så koka ca 6 minuter. Ta upp sparrisen och kyl den i kallt vatten. Arrangera och fördela skinkan och mozzarellan i skivor på tallrikarna eller på ett stort fat. Skär förslagsvis sparrisen i delar. Fördela sparrisen över ost och skinka. Häll över olivolja, vinäger och salta samt peppra. Servera gärna med ett gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.