Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Servera såsen till laxenmed kokt potatis och sallad. Salta och peppra laxen. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in och champinjonerna börjar ta färg
Vik in den tunna delen av laxfilen under fisken och krydda laxenmed salt, peppar och citronskal. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper och pensla dem med upp-vispad äggvita
Pensla laxpaketenmed uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Salta och peppra laxen. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in och champinjonerna börjar ta färg
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.