400 gram
pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
1500 gram
kycklingfilé
14 msk
olivolja
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
11
purjolök
11 klyfta
vitlök
14 krm
chiliflakes
12 msk
hackad persilja, färsk eller fryst
11 burk
crème fraiche, naturell
14 msk
pastavatten
11/2 dl
riven parmesan eller grana padano
110 blad
hackad färsk basilika till garnering (valfritt)Börja koka pastan enligt paket. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persilja. Lägg över den stekta kycklingen i en skål. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt hackad persilja samt crème fraiche. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar. Riv osten. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen. Blanda kycklingröran med pastan i kastrullen eller panna med höga kanter. Blanda i hälften av den rivna osten. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera resten av den rivna osten till pastan.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.