Men här kommer ett tips på en vegetarisk rätt som går snabbt att laga och som smakar jättegott. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna eller kastrull
Finhacka lök, vitlök och ingefära och stek detta i smör tillsammans med de torra kryddorna. Servera palakpaneermed indiskt ris, dhal, raita, papadums och naan bröd
Kardemumman vi har använt oss av i detta receptet är i form av hela kapslar, kardemummakapslar, dom är antingen svagt gröna eller ljust beigea och inuti hittar man de små fröna
Krydda gärna lite extra med några nypor muskot och kardemumma, plus salt. Jag var sugen på något liknande, innehållande just spenat (i stora mängder) för att väga upp mot tidigare lägstanivå av grönsaker, och såg då (i mitt extremt tomma kylskåp) att där låg ett paket halloumi bredvid en tetra kokosmjölk
Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Servera palakpaneermed ris/vitkål och sallad vid sidan av. Palakpaneer. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta ochdetta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.