Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Nu till rotmoset. Skär sedan upp det i tunna skivor, lägg det på en ugnsplåt, slå över lite av kokvattnet, täck med folie och värm i ugnen
Fast å andra sidan kan det ju vara bra med lite gråa dagar också, man uppskattar solen mer när den väl tittar fram och man får dessutom tillfälle att käka lite mer robusta rätter
Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk. Kör snabbt med en handmixer om rotmosen inte blir tillräckligt slät med potatisstöten
4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.