Moas italienska smörgåstårta med pesto och fetaoströra
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 9 skivor formbröd
  • 11 kruka basilika
  • 12 klyftor vitlök
  • 12 msk olivolja
  • 150 g parmesan
  • 130 g pinjenötter
  • 10,5 msk citron, saften
  • 11 dl crème fraiche
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 10,5 rödlök
  • 11 röd paprika
  • 1150 g fetaost
  • 11 chili
  • 16 skivor serranoskinka
  • 1300 g färskost
  • 1100 g salami
  • 1100 g serranoskinka
  • 1100 g bresaola
  • 14-5 cocktailtomater, skivade
  • 10,5-1 dl rödbetsgroddar
  • 1 Bröd9 skivor formbröd
  • 1 Pestofyllning med rödlök1 kruka basilika 2 klyftor vitlök 2 msk olivolja 50 g parmesan 30 g pinjenötter 0,5 msk citron, saften 1 dl crème fraiche salt peppar 0,5 rödlök
  • 1 Fetaost och paprikaröra1 röd paprika 150 g fetaost 1 chili 1 dl crème fraiche salt peppar 6 skivor serranoskinka
  • 1 Dekoration300 g färskost 100 g salami 100 g serranoskinka 100 g bresaola 4-5 cocktailtomater, skivade 0,5-1 dl rödbetsgroddarPestofyllning med rödlök
  • Plocka bladen från basilikan. Mixa basilikan med vitlök, olivolja, riven parmesan, pinjenötter och citronsaft. Blanda detta i en skål tillsammans med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka rödlöken och lägg i en separat skål. Fetaost och paprikaröra
  • Dela upp paprikan i 6 stora klyftor. Stek klyftorna hårt med skalet neråt i en stekpanna med olja. Skalet ska nästan bli svart och paprikan ska mjukna. Dra av skalet och hacka upp paprikan i småbitar. Ta undan 1/4 av paprikahacket och lägg i en skål. Blanda resten av paprikan med finhackad chili, smulad fetaost och crème fraiche i en bunke, smaka av med salt och peppar. Strimla serranoskinkan och lägg i en skål. Uppbyggnad
  • Lägg tre skivor bröd bredvid varandra på en bricka, bred på hälften av pestofyllningen och hälften av rödlöken. Lägg på ytterligare tre skivor bröd över pestofyllningen. Bred på hälften av fetaost- och paprikafyllningen och strö över hälften av paprikahacket och strimlad serranoskinka. Lägg sedan på tre skivor bröd till och gör om processen med pestofyllning, bröd och fetaost och paprikafyllningen tills det är tre brödskivor kvar på toppen. Spackla tårtan helt vit med färskost. Toppa tårtan små knyten som du gör av de olika skinktyperna genom att ”knyckla” ihop vardera skiva kött. Stoppa in de skivade cocktailtomaterna och rödbetsgroddarna lite här och där över hela toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.