Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart. Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Det är ju den somavgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen. Sedan mer köttfärssås, lite bechamel, ett lager plattor, köttfärssås och lite bechamel, plattor och sedan det mesta av bechamelsåsen överst
Koka upp, dra sedan av den från värmen. Rulla ut den som en längd, tjock som ett kvastskaft. Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh
Det senaste experimentet är ett knäcke, somdet verkligen är svårt att få nog av. Det var onekligen lite kletigt, men till den andra plåten ringlade jag lite rapsolja på degen, la på ett bakplåtspapper och kavlade
Ta även fram resten avdetsom ska i grytan. Om det är mycket fett ovanpå kan du avlägsna hel fettkakan, eller en del av den, med en sked när det stelnat
Så varje år på min födelsedag lagar han middag åt mig. Inget som gynnar magmusklerna men ibland måste man bara glömma allt sådant och njuta avdetsomfinns på tallriken
Än finnsdet chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.