Men här kommer en enkel standardrätt på grillen. Marinad till fläskkarrén. Mynta är en favorit både i dryck och mat därför bjuder jag på denna omtyckta favoritsås
4 pers800g Benfri fläskkarré, skuren i skivorMarinad. 2dl Olivolja1 skvätt Rödvinsvinäger3 Pressade vitlöksklyftorChiliflakesSvartpepparPaprikapulverCitronpepparSkalad, skivad potatisSmörSaltGrovmalen svartpeppar2 pressade vitlökar1dl SmörBlanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse och lägg karrékotletterna i påsen. Knyt påsen och låt kotletterna marinera i minst 1 timme, ju längre desto bättre. Grilla kotletterna i ugnen på samma temperatur, ca 5 minuter på varje sida. 800g Benfri fläskkarré, skuren i skivor
Bara för att det skulle bli så likt den maten som vi köper på vår favvothairestaurang här i stan så åkte jag till ett litet thaimarket här i stan och köpte ostronsås och svampsoya
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrénpå någon minut på varje sida. Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och ingefärsbitar
Men när man använder sig av soltorkade tomater (grillade sådana i vårt fall) ser det nästan ut som klippt bacon och smaksätter man ytterligare med lite liquid smoke (flytande rökarom) så får man den där rökigheten som bacon oftast har
vispa länge. LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er
Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Souvlaki på Weber grillspett. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Tillsätt nudlarna och koka enligt anvisningarnapå förpackningen. Detta lärde jag mig när vi backpackade i Thailand i två månader och jag gick på matlagningskurs där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.