Här bjuder jag på härliga saftiga blåbärs muffins med chokladsmak. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Den passar även bra som lite lyxigare mellanmål. Vispa sedan ner bubbelvattnet i smeten med en visp. Lägg på apelsinsalladen och lägg på den rostade chokladen
Tanken med dessa var bra och de blev goda men smakade inte värst mycket blåbär så ni vet om ni vill testa dessa men små grabbarna här tyckte de var toppen i vilket fall som helst
Avsluta med extra rostad choklad på toppen. Låt kallna och smula den fint tillsammans med kakaon. Rulla bitarna i den rostade chokladen så att de blir ”panerade”
1Lemon curd3 äggulor (från stora ägg) 1 ägg (från stort ägg) 2 citroner, finrivet skal och saft (ekologiska) 0,5 dl strösocker 25 g smör, kallt. 1Maräng2 äggvitor 1 dl strösocker. 1Rostadvit choklad100 g vit choklad
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
superpiffiga blir de med lite florsocker och några extra blåbär på toppen (blåbär funkar antagligen inte om du låter bli att öppna ugnsluckan i fel läge
Småkakor medvit choklad, blåbäroch tranbär. Bland de godaste jag har ätit på länge är de från ICA eller Göteborgskex (båda har varsin variant) medvit choklad och tranbär
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blåbärsmaräng. Ta ut och låt svalna helt. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen i en tunn stråle medan du vispar med maxhastighet
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. - Läs hela inlägget här 450 g frysta blåbär. 100 g hackad vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.