Ingredienser Portioner: 4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag var därför lite tveksam till om jag verkligen skulle göra mig besväret med att laga till den här vegetariska varianten, men eftersom jag gillar att utmana mig själv, och mina fördomar, så ville jag i alla fall testa och se vad jag skulle tycka
Jag kan erkänna att jag till en början var skeptisk till hela idén med att försöka förvandla simpla morötter till något som liknar bacon, men så tänkte jag på hur gott det är med morots'lax' och gav det hela en chans
Häll i grädden och smaka av med salt. Hetta upp smör och olja. Servera med ris eller naanbröd. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Häll i vattnet ochkokosmjölken. Smaka av grytan med salt ochlimesaft. Den här sagolikt goda linscurrynmed blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen
Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladas med squash och keso samt enchiladas med tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta. Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd
Jag kokade grynen och blandade dem sedan med kryddiga stekta grönsaker. Till detta serverade vi sesamfröpanerade morotsbiffar samt en god kall sås (se recept här och längre ner på denna sida)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.