Har testat att baka detta surdegsbröd, har inte hunnit smaka det än men det luktar himmelskt. Rågsiktsbrödmedsurdeg 2st limporIngredienser & Gör så här Ingrediens 1 1/2 tsk salt1/4 dl sirap 1 1/2 dl surdeg på rågmjöl 1 msk. 1 1/2 dl surdeg på råg
Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Goda frölimpor medsurdeg. Mjöla och snitta bröden med en vass kniv. Här kommer ett recept på surdegslimpor som jag bakat ett par gånger och som alltid har blivit bra
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen
Med smör, ost och hemkokt jordgubbssylt med hela jordgubbar i. Rågsiktsbröd får mig att tänka tillbaka på min barndoms frukostar, mellanmål och kvällsmat
Om man vill vara helt säker på sitt bröds färdighet kan man mäta brödets innertemperatur med en (stek)termometer, antingen en termometer som sitter i under hela gräddningen, eller en som man ”kontrollmäter” med
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.