Kycklingtagine med potatis och oliver
www.ica.se
www.ica.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Börja med den snabbsaltade citronen: Skär den ena citronen (för 4 portioner) i tunna skivor. Lägg i en plastpåse. Tillsätt saltet och massera in det. Tillsätt juicen av den andra citronen (för 4 portioner). Knyt ihop påsen. Låt vila i rumstemperatur i 1 dygn. Skala och skiva potatisen. Skala, halvera och dela morötterna på längden. Skala och strimla lök och vitlök. Blanda paprikapulver, spiskummin och ras-el-hanout. Gnid in kycklingen med hälften av blandningen. Krydda med 1 tsk av saltet (för 4 portioner) och 2 krm peppar (för 4 portioner). Bryn kycklingen runt om i hälften av oljan i en gryta eller traktörpanna ca 5 minuter. Ta upp och lägg åt sidan på ett fat. Hetta upp resten av oljan i pannan. Tillsätt lök, vitlök, morot, potatis och resten av kryddorna samt saffran. Fräs 3 minuter så att smakerna kommer igång i pannan. Krydda med resterande salt och peppar. Ta upp och skölj av citronskivorna. Tillsätt citronskivor och oliver i grytan. Häll på vattnet. Låt småkoka under lock ca 10 minuter. Tillsätt kycklingen och låt småkoka ca 20 minuter under lock. Strö över persiljan. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Tips Köp färdig ras-el-hanout-krydda eller gör egen. Receptet hittar du om du söker på "Ras-el-hanout".
  • Saltinlagda citroner finns ibland färdigt att köpa i butik, men är annars inget måste för att laga rätten. Här väljer vi en förenklad variant. Sök på "Konserverade citroner" om du vill göra dem på äkta, marockanskt vis, men räkna med att det tar minst 1 månad att få dem klara.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.