Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini ochcitron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Toppa med parmesanost vid servering. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Blanda samman kycklingfärsen med havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor och zucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. 0,5 citron, skalet av + saft. 1 zucchini, i tunna slantar. 600 g kycklingfärs 1 dl kokt havregröt, kall 1 ägg 2 krukor bladpersilja, fint hackad 0,5 citron, skalet av + saft 3 klyftor vitlök 1,5 tsk salt 1 zucchini, i tunna slantar 1 bananschalottenlök, skivad 1 dl rostade solroskärnor 2 dl färskriven parmesanost spaghetti olivolja
Blanda med quinoan, tillsätt oljan och blanda väl. Koka quinoa i vattnet tillsammans med spiskummin. Skär bort skalet och tärna en citron, tärna gurkan och hacka örterna
Blanda med quinoan, tillsätt oljan och blanda väl. Koka quinoa i vattnet tillsammans med spiskummin. Skär bort skalet och tärna en citron, tärna gurkan och hacka örterna
Blanda alltsammans med rucola på ett stort fat och strö över grovt smulad fetaost. Har ni inte testat kombinationen avokado-grapefrukt-feta så kan jag meddela att det är en höjdare
En vegetarisk, ljummen sallad med härliga smaker av olivolja ochcitron. "piffa" med halverade babyplommontomater, smulad fetaost, grovt hackade valnötter och klippt kryddkrasse
Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. Brödet är klart när det har en krispig yta och känns stumt när du ”klappar” på det på ovansidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.