Lepinja/ somun är ett brödsom serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten ochsockeroch blanda väl tills jästen är upplöst
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök ochmorot på låg-medelvärme
Idag ska vi träffa några vänner och deras barn i en lekpark och leka. Det är alltid sån stress med lunch när man kommit hem, så det bästa är att ha med sig lite picknick
Deg till baugette, brödoch pizza. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focacciaoch även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Rosmarinoch flingsalt är en höjdare på. Det gjorde jag. Blanda allt och låt degen jäsa i 1 1/2 timme. Grädda nu brödet på 250 i 15 min. Sänk sedan till 150 och grädda 10 min till
Rör om så allt socker löst sig ochtillsätt sedan löken. Grilla eller stek korvenoch servera med korvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök ochrostad lök
Dela brödet i tre bottnar. Låt kallna och skär sedan bort kanterna. Smörj en form, ca 25x30 cm eller en rund form med ca 27 cm i diameter. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand. Platta ut degen i formen med mjölad hand och jäs 30 minuter. 2 tsk strösocker. 2 msk smaklös olja
Gör som du brukar när du bakar brödoch var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer ochgjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.