Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Serveras med stekt bacon och lingonsylt. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8
Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Salta och peppra. Häll i grädde, mjölk, pressad vitlök , buljongtärning och cantadouosten i en kastrull
Vi testade att göra en lite lyxigare variant av denna omtyckta maträtt och här kommer resultatet. Vi har valt att ha i Apetina Salladsost med röd peppar och chili
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala kålrot, morot och potatis och skär i bitar. Skölj och strimla purjolöken och lägg ner tillsammans med korven i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.