Igår provade jag att göra det kalljästabrödeti en grövre variantmeddinkelochlinfrön. Kanske interiktigtlikalyxig känsla som det vitabrödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns litenyttigare
Att kalljäsa bröd över natten är riktigtsmidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsättrågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat mednaturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigtcitronbrödmed hög andel smör
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Idag så ville jag ha ett riktigtsmakriktfrukostbrödmed massor av gotta i. Jag kollade runt iskafferietochhittade bland annat lite torkade havtornsbär som jag köpte för ett tag sedan, och det måste väl passa i ett bröd
Detta bröd har jag smaksatt med ajvar relish, oliverochrosmarin för att ge det lite extra smak. Man kan få ett väldigt snyggt bröd genom att vrida rullen och sedan tvinna den om sig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.