En nyfångad regnbåge, så god att den smälte i munnen när det var dags att äta. Jag kryddade fisken med salt och svartpeppar på in- och utsidan, sedan fyllde jag den med ett rikligt lager citronsmöroch stoppade in massor av dill
Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Innan servering, blanda alla primörer i en gryta och värm på försiktigt med lite smör • Smaka upp med salt och peppar, några droppar citronoch en massa plockad dill • Bryn resten av smöret och slå det vid servering över fisken, garnera den meddillkvistar, salta och peppra • Dela citronen på hälften och skär bort lite av botten och toppen så att halvorna kan stå • Lägg dem med köttsidan ner i en het torr stekpanna och bryn tills de får en fin färg • Servera musselskyn till
Helstekt kyckling i ugn är väldigt lättlagad och samtidigt god middag till både vardag och fest. Vi gör den fylld medcitroneroch färska örter, penslad med olivolja och beströdd med örter
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citronoch brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Smaksätt med pressad citron, dill samt salt och peppar. När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.