Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. 1Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet
Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Fyll pajskalet med smeten. Går även att byta ut mot 1 dl strösocker 2 st ägg mandelspån en påse Vaniljkräm 3 st äggulor 0,75 dl strösocker 1 st vaniljstång rivet skal av en citron 3 dl Vispad gräddePaj Bland ingredienserna till degen, låt vila i kylen någon timme. 1Vaniljkräm Vispa ihop äggulor med socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.