300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Lägg upp och njut av underverket. Grillad kycklinglårfilé medstekt lök och majonnäs är sjukt gott. blanda majonnäs med soja, smaka av med salt och peppar
Finhacka vitlöken ochlägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl medkål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare
4 4 ägg Vinägrett 1 silverlök 1 kruka dill 1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g) 150 g smör 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt svartpeppar Röding och sallad 2 hjärtsalladshuvuden ca 600 g fjällrödingfilé 1 msk olja Till servering kokt färskpotatis Lägg till i inköpslistan
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna ochstekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag medstekt potatis, spenat, halloumi ochstektägg vars rinniga gula agerar sås
Grillad sötpotatis medstekta champinjoner och parmesansås. Lägg i liten kastrull och slå över vattnet, låt koka upp fort och häll sedan av vattnet genom durkslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.