I Matplatsens recept använder Victoria färdig tomat- och bechamelsås, men jag föredrar att göra egen, det blir helt enkelt godast så, så nedan följer instruktioner för det med
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Grönkål har många hälsofördelar och innehåller massvis med vitaminer, mineraler och aminosyror
Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Smaka av med salt, peppar och persilja. Putsa och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Servera kycklinggratängen med ris eller potatis och en god sallad
Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron. I lördags, min sista middag hemma i Skåne med mamma och pappa, höftade jag ihop receptetoch resultatet blev riktigt bra
Gratinerade ostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Det är lite krångligt att öppna ostronen men det är bara att vara envis, ha en bra ostronkniv och såklart ha tjocka handskar (trädgårdshandskar går bra) på sig fall ifall man skulle slinta med kniven
Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten och blanda med såsen. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-osten och låt den smälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.