Gräddigsvartkål. Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Fräs kål, lök och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Fördela oliver över det hela och avsluta med rikligt med färsk timjan. Servera med ris och grönsaker. Tvätta citronen och skär den i ganska tjocka skivor
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
med bönorns. Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna
Kommentarer
miaw-1
Magiskt god! Härliga samspelta smaker, med små twister som gör att jag mer än gärna äter det igen ?
Logga in eller Registrera för att kommentera.