Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Med ägg, mandelmjölochhavremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Jag försöker ju smyga in med lite mer glutenfritt i barnens kost och idag lyckades jag rätt bra tror jag, jag gjorde nämligen våfflornamed bovetemjöl och dom gillade det
Vispa ihop äggen medmandeloljaoch rör ned i det torra. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Gott det med. Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölkoch 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 3 dl havregryn,. 100 gr hackad mandel. 4 dl mandelmjölk
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Vispa också i mandeloljaoch ägg och vispa till en slät och klumpfri smet. Årets våfflor är förstås glutenfria som vanligt, och den här gången gjorda med durramjöl, maizenastärkelse och xantangummi
Rabarberkaka medmandelmjöl. När jag nu har blivit nyfiken på att baka och laga mer medglutenfria råvaror har jag börjat titta på innehållsförteckningarna på många av de glutenfria mjölmixer som finns
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandeloljaoch körsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.