Glutenfria piroger med köttfärsröra
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12,5 dl ljummet vatten
  • 12 msk olja
  • 11 msk fiberhusk
  • 11 dl kesella 1%
  • 11 tsk salt
  • 17 dl fin glutenfri mjölmix, ca
  • 10,5 st gul lök
  • 11 msk raps eller olivolja
  • 1150 g färska eller 1 dl förvällda champinjoner
  • 1350 g blandfärs
  • 11 msk fransk senap
  • 10,5 tsk salt
  • 1 peppar
  • 1 mjölk eller olja
  • 1 Deg25 g jäst 2,5 dl ljummet vatten 2 msk olja 1 msk fiberhusk 1 dl kesella 1% 1 tsk salt 7 dl fin glutenfri mjölmix, ca
  • 1 Köttfärsröra0,5 st gul lök 1 msk raps eller olivolja 150 g färska eller 1 dl förvällda champinjoner 350 g blandfärs 1 msk fransk senap 0,5 tsk salt peppar
  • 1 Till pensling mjölk eller oljaDeg
  • Smula ner jästen i en bunke. Häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löser sig. Låt svälla 10 minuter.
  • Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölmixen och arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter. Köttfärsröra
  • Skala och hacka löken till köttfärsröran. Värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i svamp och färs och fräs tills färsen blir grynig.
  • Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5–10 minuter. Späd med lite vatten om röran blir torr. Smaka av!
  • Piroger
  • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat (med glutenfritt mjöl!) bakbord och knåda den ordentligt. Dela degen i 10–12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på dem.
  • Vik ihop och nyp kanterna mot varandra. Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller olja. Eller ett uppvispat ägg, om du tål det. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.