By Angelas Heaven – Serves. Alla mumsade glattoch såg väldigt nöjda ut så här kommer receptet på extra god glutenfri morotskaka med extra mycket mumsig glasyr
Lös jästennu mjölken och tillsätt olja, sirap, husk, salt och havregryn. Blanda och låt stå ca 10 min. Dela upp degen i fyra delar, två/ plåt, på bakpappersklädda plåtar ochplatta ut runda kakor va 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa i 30 min. Pensla med mjölk och grädda sen i 225 grader ca 10 min
Mät upp mjölmix, strösocker och smör i en matberedare med kniv (eller i en bunke och blanda för hand) och kör tills det bildas smulor, häll sedan i vattnetoch kör tills en deg bildats – kör inte för länge då blir degen kladdig
Jag tycker att fröbullarna passar perfekt till frukost och som reskost, just eftersom att magen mår bra av dem och man blir mätt och håller sig mätt länge
Vill du ha fler tips på goda, glutenfria bakverk till julens kakkalas så hittar du en hel del gott i mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Passade på att göra en ny laddning kesobröd och blivande rostisar den här söndagsmorgonen. Den går varm under dagarna, allt bröd är ju lite godare rostat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.