Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Häll smör, ägg, salt och socker i havregrynsmjölken – rör om
Du kanske också gillarSaftiga tekakor med havregryn – barnens favorit. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. 12–14 dl vetemjöl
11–12 dl vetemjöl. 11–12 dl vetemjöl. S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.