Krydda tomatsåsenmed basilika, peppar, salt, vitvinsvinäger (rum för valfria kryddor). Dels gjorde jag tomatsås från scratch för första gången (i princip), dels åt vi fettucine gjord på sojabönor som jag fick i födelsedagspresent och dessutom premiär-använde vi min nya spirelli-grönsaksskärare
4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra röda linser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda tomatsåsenmed auberginetärningarna och servera med linsriset och salladen. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Med en tomatsås smaksatt med örter och vitlök, ett pocherat ägg och chèvre får du ett härligt mustigt mellanting av en risotto och en pytt, full av sydfransk-italienska smaker
En smidig och lättlagad tomatsås. Recept för ca 8 dl tomatsås. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.