4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Bryntsmörmed salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötteroch harsyra. hasselnötter (rivna). Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Värm squashen i ugnen fem till tio minuter om den har svalnat när du ska servera den
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöretoch jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Lägg upp och servera medbryntsmörochrostade pinjenötter. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat bryntsmör
800 g flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat bryntsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.