11 kg
färskt svålfritt sidfläsk (gärna Linderödsvin)
15 cm
ingefära
11 msk
chiliflakes
11 dl
soja
12 msk
honung
11 dl
vatten
12 mogna
tomater
10,5
silverlök
11,5 dl
kimchi
11 tsk
sesamolja
11
gurka
10,5 dl
ättiksprit, 12%
11 dl
socker
11,5 dl
vatten
10,5 krm
salt
11 msk
lime, saften
11
ägg
10,5 tsk
salt
11,5 dl
neutral olja
12-3 msk
japansk soja
1
korianderblad
1 torrostade
jordnötter
1 Baobröd
(40 bullar)1 msk torrjäst 3,5 dl mjölk, rumstempererad 660 g vetemjöl (11 dl) 1 msk salt 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk bikarbonat 50 g smör, rumstempererat
1 Chili
och ingefärsbräserat sidfläsk1 kg färskt svålfritt sidfläsk (gärna Linderödsvin) 5 cm ingefära 1 msk chiliflakes 1 msk salt 1 dl soja 2 msk honung 1 dl vatten
1 Snabbpicklad
gurka1 gurka 0,5 dl ättiksprit, 12% 1 dl socker 1,5 dl vatten 0,5 krm salt
1 Sojamajonnäs1
msk lime, saften 1 ägg 0,5 tsk salt 1,5 dl neutral olja 2-3 msk japansk soja
1 Till
servering korianderblad torrostade jordnötterBaobröd
Blanda mjölk och jäst. Blanda övriga ingredienser och kör i degblandare ca 10 minuter. Låt jäsa ca 75 minuter. Vik ihop degen och dela i ca 40 bitar. Låt vila under plastfolie ca 30 minuter. Kavla ut degbitarna till ovaler, ca 10 cm långa, och vik på mitten. Låt jäsa i ca 30-45 minuter. Ånga bröden i ångkokare på bakplåtspapper ca 10 minuter. Chili och ingefärsbräserat sidfläsk
Riv ingefära. Klappa in sidfläsket med ingefära, chiliflakes och salt. Tryck ner sidfläsket i en trång ugnsfast form. Häll över soja, honung och vatten. Baka i ugn ca 170 grader i ca 4 timmar eller tills köttet är mört. Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Kimchisalsa
Kärna ur och finhacka tomaterna. Finhacka silverlök och kimchi. Blanda samtliga ingredienser. Snabbpicklad gurka
Skiva gurkan tunt. Blanda och värm övriga ingredienser. Slå över gurkan och låt svalna 1-2 timmar. Sojamajonnäs
Häll lime, ägg och salt i en bunke. Vispa och tillsätt oljan sakta till en krämig majonnäs. Tillsätt sojan. Ta ett baobröd. Lägg kimchisalsa och picklad gurka i botten. Lägg på någon skiva kött. Toppa med majonnäs, jordnötter och koriander.
Komponerade ihopmin egen variantavsötpotatissoppamedasiatiskasmaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefäraoch hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Blanda sötpotatistärningarmed färsk timjan, chiliflingorocholivolja på en ugnsplåt. Pressa ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa tillsammansmedsötpotatisen
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. Isteriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad ochlite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.