Bräserat sidfläsk i baobröd med smak av chili och ingefära
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk torrjäst
  • 13,5 dl mjölk, rumstempererad
  • 1660 g vetemjöl (11 dl)
  • 11 msk salt
  • 10,5 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk bikarbonat
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 11 kg färskt svålfritt sidfläsk (gärna Linderödsvin)
  • 15 cm ingefära
  • 11 msk chiliflakes
  • 11 dl soja
  • 12 msk honung
  • 11 dl vatten
  • 12 mogna tomater
  • 10,5 silverlök
  • 11,5 dl kimchi
  • 11 tsk sesamolja
  • 11 gurka
  • 10,5 dl ättiksprit, 12%
  • 11 dl socker
  • 11,5 dl vatten
  • 10,5 krm salt
  • 11 msk lime, saften
  • 11 ägg
  • 10,5 tsk salt
  • 11,5 dl neutral olja
  • 12-3 msk japansk soja
  • 1 korianderblad
  • 1 torrostade jordnötter
  • 1 Baobröd (40 bullar)1 msk torrjäst 3,5 dl mjölk, rumstempererad 660 g vetemjöl (11 dl) 1 msk salt 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk bikarbonat 50 g smör, rumstempererat
  • 1 Chili och ingefärsbräserat sidfläsk1 kg färskt svålfritt sidfläsk (gärna Linderödsvin) 5 cm ingefära 1 msk chiliflakes 1 msk salt 1 dl soja 2 msk honung 1 dl vatten
  • 1 Kimchi salsa2 mogna tomater 0,5 silverlök 1,5 dl kimchi 1 tsk sesamolja
  • 1 Snabbpicklad gurka1 gurka 0,5 dl ättiksprit, 12% 1 dl socker 1,5 dl vatten 0,5 krm salt
  • 1 Sojamajonnäs1 msk lime, saften 1 ägg 0,5 tsk salt 1,5 dl neutral olja 2-3 msk japansk soja
  • 1 Till servering korianderblad torrostade jordnötterBaobröd
  • Blanda mjölk och jäst. Blanda övriga ingredienser och kör i degblandare ca 10 minuter. Låt jäsa ca 75 minuter. Vik ihop degen och dela i ca 40 bitar. Låt vila under plastfolie ca 30 minuter. Kavla ut degbitarna till ovaler, ca 10 cm långa, och vik på mitten. Låt jäsa i ca 30-45 minuter. Ånga bröden i ångkokare på bakplåtspapper ca 10 minuter. Chili och ingefärsbräserat sidfläsk
  • Riv ingefära. Klappa in sidfläsket med ingefära, chiliflakes och salt. Tryck ner sidfläsket i en trång ugnsfast form. Häll över soja, honung och vatten. Baka i ugn ca 170 grader i ca 4 timmar eller tills köttet är mört. Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Kimchisalsa
  • Kärna ur och finhacka tomaterna. Finhacka silverlök och kimchi. Blanda samtliga ingredienser. Snabbpicklad gurka
  • Skiva gurkan tunt. Blanda och värm övriga ingredienser. Slå över gurkan och låt svalna 1-2 timmar. Sojamajonnäs
  • Häll lime, ägg och salt i en bunke. Vispa och tillsätt oljan sakta till en krämig majonnäs. Tillsätt sojan. Ta ett baobröd. Lägg kimchisalsa och picklad gurka i botten. Lägg på någon skiva kött. Toppa med majonnäs, jordnötter och koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.