11 äpple,
skalat och skivat 1 msk farinsocker 1 tsk malen kanel smör vaniljglass tillSätt ugnen på 250° övervärme. Lägg äpplet i en liten ugnsform eller ugnsfast tallrik. Blanda socker och kanel och strö över. Hyvla ett par skivor smör och lägg på. Sätt in formen högt i ugnen till smöret smält och äpplet mjuknat. Ta ut, klicka på glas och ät genast.
Vispa ägg ochråsocker pösigt tillsammans. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kaneloch salt i en bunke. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Häll i sockeroch låt puttra på medeloch rör om mellanåt. Tillsätt sedan kaneloch rör om ordentligt. Skala och skär frukten i mindre bitar, lägg sedan i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.