Torskrygg i ugn

För att få torsk som är sådär perfekt tillagad, riktigt vit och mjäll, är det toppen att laga den i ugnen. Stektermometern är din bästa vän för att lyckas. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!

Laga torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn är lätt att tillaga och smakar helt fantastiskt. Stektermometern är bra redskap när du tillagar fisk – tack vare den vet du när fisken är perfekt tillagad och undviker ett torrt och tråkigt resultat. Innertemperaturen på torskrygg ska vara 56 grader.

Rimma gärna torsken innan för ett fastare kött med en lenare sälta. Det gör du genom att strö salt och en gnutta socker runt om fisken. Låt stå i rumstemperatur i en halvtimme innan du ställer in torsken i ugnen.

Torskrygg i ugn kan göras på flera olika sätt. Varför inte laga hela middagen i en form? I med fisk, rotsaker, örter och grädde för en härlig allt i ett-rätt. Toppa gärna torskryggen med lite knaperstekt bacon, det ger en god sälta till fisken. Torskrygg i ugn med klassiska smaker som pepparrot är också gott i en krämig sås, gärna med vitt vin.

Recept med torskrygg i ugn

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.