Ugnsbakad torskrygg med bacon
Salta och peppra fisken, lägg i ugnsform, stek bacon och löken, blanda allt utom osten,…
För att få torsk som är sådär perfekt tillagad, riktigt vit och mjäll, är det toppen att laga den i ugnen. Stektermometern är din bästa vän för att lyckas. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!
Torskrygg i ugn är lätt att tillaga och smakar helt fantastiskt. Stektermometern är bra redskap när du tillagar fisk – tack vare den vet du när fisken är perfekt tillagad och undviker ett torrt och tråkigt resultat. Innertemperaturen på torskrygg ska vara 56 grader.
Rimma gärna torsken innan för ett fastare kött med en lenare sälta. Det gör du genom att strö salt och en gnutta socker runt om fisken. Låt stå i rumstemperatur i en halvtimme innan du ställer in torsken i ugnen.
Torskrygg i ugn kan göras på flera olika sätt. Varför inte laga hela middagen i en form? I med fisk, rotsaker, örter och grädde för en härlig allt i ett-rätt. Toppa gärna torskryggen med lite knaperstekt bacon, det ger en god sälta till fisken. Torskrygg i ugn med klassiska smaker som pepparrot är också gott i en krämig sås, gärna med vitt vin.
Salta och peppra fisken, lägg i ugnsform, stek bacon och löken, blanda allt utom osten,…