Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är en riktig klassiker och perfekt som vardagsmat. Det är ett säkert kort att servera tillsammans med köttbullar, stekt fläsk eller falukorv.

Stuvade makaroner en storfavorit

Stuvade makaroner är enkelt att göra och brukar gå hem hos såväl vuxna som barn.

Du kan göra stuvade makaroner på flera sätt. Antingen genom att göra en stuvning på smör, mjöl och mjölk som du sedan tillsätter till de kokade makaronerna. Rör om och servera dina stuvade makaroner omgående.

Ett annat tillagningssätt är att koka makaronerna direkt i mjölk, då stuvar de sig själva. Se bara till att använda en kastrull med tjock botten att mjölken inte bränns. Håll hela tiden koll på kastrullen och koka på svag värme under omrörning i ungefär 20 till 25 minuter tills makaronerna är mjuka.

Det är vanligt att smaksätta stuvade makaroner med lite riven muskotnöt. Du kan också lyxa till rätten lite extra genom att servera stuvade makaroner med ost eller ersätta mjölken med grädde. Variera genom att byta ut makaronerna mot en annan pastasort. Testa till exempel att göra stuvade makaroner på penne, gnocchi eller fusilli.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.