Stuvade makaroner mjölk

Stuvade makaroner är en riktig husmansklassiker. Det är dessutom enklare än du tror och perfekt vardagsmat när du är sugen på något mättande. Servera med falukorv, stekt fläsk eller köttbullar.

Att göra stuvade makaroner är lätt med en skvätt mjölk

Stuvade makaroner brukar vara en favorit både hos barn och vuxna. Det är dessutom superenkelt att göra! Du kan välja mellan två olika sätt. Ett tillagningssätt är att koka makaronerna för sig medan du gör en stuvning på smör, mjöl och mjölk. När makaronerna är kokta blandar du dem i stuvningen, rör om och serverar.

Ett annat sätt är att låta makaronerna stuva sig själva genom att koka dem direkt i mjölk. Tänk bara på att använda en kastrull med tjock botten, annars är det lätt hänt att mjölken bränns. Koka på svag värme och rör om ofta i ungefär 20 till 25 minuter tills makaronerna har en lagom mjuk konsistens.

Smaksätt gärna stuvade makaroner i mjölk med lite riven muskotnöt. Det ger en mjuk, rund och fyllig smak åt de stuvade makaronerna. Eller varför inte lyxa till det genom att servera stuvade makaroner med ost? Det går också bra att byta ut mjölken mot grädde.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.