Stekt torskrygg är fantastiskt gott och innehåller en massa nyttig omega 3. Här på MyTaste hittar du en rad olika recept på stekt torskrygg och de allra godaste tillbehören att servera med fisken.
Torsk är nog en av våra mest älskade fiskar. Stekt torskrygg är dessutom superenkelt att tillaga. Enklast är att steka torsken som den är på båda sidor i en generös klick smör. Stekt torskrygg med brynt smör är en underbar kombination! Servera tillsammans med ugnsbakade grönsaker och du har en riktig pangmåltid.
Använd gärna en stektermometer för att undvika att torsken blir torr. Stick termometern i den tjockaste delen av fisken. När den är mellan 50 och 52 grader är torsken färdigstekt.
Det är också gott och enkelt att panera torsken innan du steker den. Vänd bitar av torskrygg i mjöl, ett uppvispat ägg och lite panko. Stek eller fritera i olja tills fiskbitarna blir gyllenbruna och riktigt krispiga. Det är barnsligt enkelt, så varför inte låta barnen vara med och göra sina egna fiskpinnar?
Stekt torskrygg är god som den är, serverad med kokt potatis och en klyfta citron. Stekt torskrygg med äggsås är också en klassisk kombination. Detsamma gäller för stekt torskrygg med hummersås. På MyTaste hittar du dessa recept och många andra!